Over Ademventielen

Over ademventielen

Vanaf de start een
​​​​​​​technisch schot in de roos

Breetec werd in 1981 opgericht en ontwikkelde al in die beginjaren een eerste eigen product: het Breetec veiligheidsventiel voor silo’s, vandaag bekend als de ‘Breetec Breather Valves’. Het was meteen een technisch schot in de roos. Door het unieke design van de Breetec klep zullen er zich in de behuizing namelijk geen vaste stoffen of poeders ophopen die de werking van het ventiel hinderen.

Wij leveren vandaag ademventielen voor diverse silo's en opslagtanks. Het standaardgamma bestaat uit basiselementen die modulair worden gecombineerd.

Ontdek onze types

Werking

Overdrukventiel

Zodra de ingestelde druk wordt bereikt, wordt het gewicht omhooggeduwd. Er ontsnapt gas of lucht in de atmosfeer. De druk in de tank of silo daalt, het gewicht daalt en het ventiel sluit automatisch.

Bekijk de video

Onderdrukventiel

Werkt volgens hetzelfde principe. Zodra de ingestelde druk voor het vacuüm wordt bereikt, wordt het gewicht door de atmosferische druk omhooggeduwd. Er stroomt lucht in de silo of tank, de druk stijgt en het ventiel sluit automatisch.

Bekijk de video

Over- en onderdrukventiel gecombineerd

Het overdrukventiel wordt bovenop het onderdrukventiel gemonteerd. De werking van beide ventielen is dezelfde als hiernaast beschreven.

Sectoren

Als “King of breather valves” leveren wij over de hele wereld ademventielen voor diverse silo’s en opslagtanks. We zijn voornamelijk actief in de sectoren ‘Chemie & Petrochemie’, ‘Voeding’ en ‘Energie & Milieu’.

News & Stories

Schrijf u in op de nieuwsbrief en blijf als eerste op de hoogte van ons laatste nieuws!

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Op zoek naar een betrouwbaar en efficiënt ademventiel voor uw silo's en/of opslagtanks. Wij helpen u graag verder! 

Contacteer ons

Hoe kunnen wij u helpen?

Op zoek naar een betrouwbaar en efficiënt ademventiel voor uw silo's en/of opslagtanks. Wij helpen u graag verder!